Πάροχοι Ρεύματος

Πάροχοι Ρεύματος

Το 2012 ήταν μια κομβική χρονιά για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παροχή και προμήθεια ρεύματος άρθηκε. Έτσι, ιδιώτες και επιχειρήσεις μπορούσαν πλέον να επιλέξουν κάποιον από τους «εναλλακτικούς» παρόχους που εισήλθαν στο τοπίο, δημιουργώντας συνθήκες ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Ακολουθούν πληροφορίες για τις εταιρείες που απαρτίζουν την αγορά ρεύματος αυτήν τη στιγμή.

Σε μπερδεύουν τα χρωματιστά τιμολόγια;

Ξέρουμε τη φθηνότερη εταιρία ρεύματος και τι σε συμφέρει!

ELPEDISON

H ELPEDISON δημιουργήθηκε το 2015 ως μία σύμπραξη των εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και EDISON. Παράγει και προμηθεύει ενέργεια σε περίπου 250.000 νοικοκυριά. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» της αγοράς, με φθηνά τιμολόγια και υπηρεσίες άριστου επιπέδου. Από το 2017, δραστηριοποιείται και στο φυσικό αέριο.

ΔΕΗ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ιδρύθηκε το 1950. Έως το 2012, ήταν ο μόνος και αποκλειστικός πάροχος ρεύματος στη χώρα. Από την απελευθέρωση εξαιρέθηκαν τα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Εξακολουθεί να αποτελεί τον Νο1 πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, αλλά πια λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού βρίσκεται σε διαδικασία συνεχούς βελτίωσης των προσφερόμενων προϊόντων της. Στον τομέα της Υψηλής Τάσης, όλοι οι εναλλακτικοί πάροχοι προμηθεύονται ρεύμα από τη ΔΕΗ.

ΒΙΕΝΕΡ

Η ΒΙΕΝΕΡ μπήκε στην αγορά το 2016, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε ρεύμα και φυσικό αέριο. Κύρια περιοχή δραστηριοποίησής της είναι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς η εταιρεία παρέχει τις υπηρεσίες της και στις δύο χώρες. Διαρκής της στόχος είναι η επέκταση του δικτύου της.

ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ή ΕΛΙΝ είναι ένα ισχυρό όνομα στην εμπορία καυσίμων από το 1954 που ιδρύθηκε. Το 2018, επεκτάθηκε στον χώρο του ρεύματος και του φυσικού αερίου, με στόχο την ολιστική κάλυψη των αναγκών ενέργειας στην αγορά μέσω συνδυαστικός και εξατομικευμένων πακέτων. Βασικός της προμηθευτής είναι ο ΗΡΩΝ.

ΕΛΤΑ Ενέργεια

Η ΕΛΤΑ Ενέργεια ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.» (ΕΛΤΑ). Εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία της και το εκτεταμένο δίκτυο εξυπηρέτησης που περιλαμβάνει πάνω από 1.400 σημεία σε όλη την Ελλάδα, η ΕΛΤΑ Ενέργεια έκανε την είσοδό της στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, με στόχο την παροχή χαμηλών τιμών στο καταναλωτικό κοινό.

ZeniΘ

Η ιστορία της ZeniΘ ξεκινά το 2000, με την ίδρυση των Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης και Ε.Π.Α. Θεσσαλίας για την παροχή φυσικού αερίου στη συμπρωτεύουσα και την περιφέρεια Θεσσαλίας. Το 2017, οι δύο εταιρείες συνενώθηκαν, δημιουργώντας την ΑΕΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Στο τέλος του ίδιου έτους, η εταιρεία επεκτάθηκε στο ηλεκτρικό ρεύμα και μετονομάστηκε σε ZeniΘ. Πλέον, παρέχει υψηλού επιπέδου συνδυαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

ΗΡΩΝ

Ο ΗΡΩΝ είναι η πρώτη εταιρεία με ιδιωτική μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα από το 2004. Ανήκει στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Από το 2018, πέραν του ηλεκτρικού ρεύματος, δραστηριοποιείται και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι ανταγωνιστικές χρεώσεις στη χαμηλή και μέση τάση.

OTE Estate

Η OTE Estate έκανε την εμφάνισή της το 1995, ως θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ. Πλέον δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ενέργειας, καλύπτοντας κατά κύριο λόγο τις ενεργειακές ανάγκες του Ομίλου. Παράλληλα, όμως, απευθύνεται και στους οικιακούς καταναλωτές.

Φυσικό Αέριο

Η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έχει επεκταθεί και στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας, επιθυμώντας να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό ολοκληρωμένες λύσεις για όλες του τις ενεργειακές ανάγκες. Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) συμμετέχει με ποσοστό 100%.

Efa Energy

Η Efa Energy συστάθηκε το 2003, καλύπτοντας κάθε ανάγκη για φυσικό αέριο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Από το 2020, μετατράπηκε σε ολοκληρωμένο πάροχο με την προσθήκη του ρεύματος.

KEN

Η ΚΕΝ εμφανίστηκε στον ενεργειακό χάρτη της χώρας το 2017. Το 2019, εξαγοράστηκε από την Volton, με την οποία δημιούργησαν έναν όμιλο εταιρειών. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στο διασυνοριακό εμπόριο, με εισαγωγές και εξαγωγές ενέργειας.

Nova Energy

To 2010, η Nova συγχωνεύθηκε με τη Forthnet στον τομέα των συνδρομητικών υπηρεσιών. Το 2018, έκανε την είσοδό της στην αγορά της ενέργειας μέσω της συνεργασίας της με την Volton για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Ως Nova Energy, επιδίωξή της είναι η παροχή ολοκληρωμένων πακέτων στους καταναλωτές, καθώς το κοινό μπορεί πια να επιλέξει έναν και μόνο αξιόπιστο πάροχο για τηλεφωνία, Internet, συνδρομητική τηλεόραση και ρεύμα/φυσικό αέριο.

NRG

Η NRG ανήκει στον όμιλο της Motor Oil. Πραγματοποιεί επενδύσεις στο διασυνοριακό εμπόριο και προσφέρει σε νοικοκυριά, εμπόρους και βιομηχανίες αξιόπιστες λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η NRG έχει έντονα εξωστρεφή χαρακτήρα και θέτει ως στόχο τις καινοτόμες τεχνολογίες και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω των ευρωπαϊκών της συνεργασιών.

PetroGaz Energy

Η PetroGaz αποτελεί συνώνυμο του υγραερίου στην Ελλάδα από το 1953. Το 2018, η εταιρεία εισήλθε τον τομέα του ρεύματος και του φυσικού αερίου με τον τίτλο PetroGaz Energy. Έκτοτε, αξιοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της για να προσφέρει στους πελάτες της οικονομικές λύσεις ενέργειας.

PROTERGIA

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ρεύματος το 2001. Το 2009, εξαγόρασε την PROTERGIA, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής ενέργειας στη χώρα. Το 2018, επεκτάθηκε στην προμήθεια φυσικού αερίου. Πλέον, η εταιρεία έχει ένα από τα πιο ισχυρά χαρτοφυλάκια ενέργειας στην Ελλάδα.

Solar Energy

Η Solar Energy παράγει, εμπορεύεται και προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Η έννοια του εναλλακτικού παρόχου αποκτά τις πραγματικές τις διαστάσεις στην περίπτωση της Solar Energy, καθώς η εταιρεία οραματίζεται ένα πραγματικά βιώσιμο μέλλον μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας και του διασυνοριακού εμπορίου. Τα πακέτα που προσφέρει είναι πολύ ανταγωνιστικά.

Volton

Η Volton ασχολείται με την εμπορία και την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Το χαρτοφυλάκιό της απαρτίζεται από οικονομικά πακέτα για ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενώ επίσης παρέχει και συνδυαστικές λύσεις με φυσικό αέριο για μεγαλύτερη οικονομία χρημάτων.

Volterra

H Volterra προέκυψε από τη συνεργασία των ομίλων SORGENIA SpA και &P ΑΒΑΞ Α.Ε. το 2010. Καλύπτει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών στις κατηγορίες της χαμηλής και της μεσαίας τάξης. Από το 2018, παρέχει και λύσεις φυσικού αερίου.

WATT+VOLT

Η WATT+VOLT εμφανίστηκε στο προσκήνιο της ηλεκτρικής ενέργειας το 2011. Από το 2015, προμηθεύει και φυσικό αέριο σε οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων, αξιοποιώντας το Internet of Things (IoT) για τις προσφερόμενες λύσεις της.

We Energy

Η We Energy, μέλος του Ομίλου EEG (EUNICE ENERGY GROUP), απευθύνεται στους χρήστες που ενδιαφέρονται για τη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Στρεφόμενη προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της από το 2018 ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επίσης, σημείο της διαφοροποίησης της είναι η παροχή «πράσινων» πιστοποιητικών και τιμολογίων, καθώς και βεβαιώσεων για την προέλευση του ρεύματος.

ΓΙΑΤΙ ZITAREVMA.GR

Σχετικά άρθρα

Σε Μπερδεύουν Τα Χρωματιστά Τιμολόγια;

Ξέρουμε τη φθηνότερη εταιρία ρεύματος